Stomatološka ordinacija za decu i roditelje

Dent Vaf / Svetozara Markovića 56

radno vreme: pon-petak 12-20h

O nama

U nasoj ordinaciji na jednom mestu mozete da obezbedite zdravlje usne duplje kod cele porodice.Najnovija istraživanja pokazuju da izazivači najčešcih oboljenja kao što su karijes i parodontopatija mogu da se prenose sa roditelja na decu i izmedju partnera. Zbog toga je vazno da u lečenju i sprečavanju tih bolesti učestvuje cela porodica.

Kroz posebne porodične programe pod izuzetno povoljnim uslovima je omogućena preventivna zaštita svih članova porodice kao i lečenje postojećih oboljenja.

Porodice uključene u naše programe imaju izuzetne pogodnosti (snizenje i do 50% na ostale usluge)

Ono sto je najvažnije kroz porodični preventivni program se pre svega plaća zdravlje i garancija da ukoliko se bolest slučajno razvije , biće besplatno lečena.

U oktobru 1990. godine otvorena je prva privatna stomatološka ordinacija za decu i roditelje. Njeni osnivači su svoje dotadašnje bogato stručno iskustvo sticano u zemlji, na poznatim međunarodnim klinikama i kroz uspešnu saradnju sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, preneli u jedinstveni program za očuvanje usta i zuba kod najmlađih pacijenata i njihovih roditelja.

U prijatnoj atmosferi sprovodise najsavremeniji program psihološke pripreme dece radi prihvatanja svih vrsta stomatoloških zahvata. Bezbolni rad, najnovije generacije materijala i najsavremenije metode lečenja osnovna su vodilja u radu Dent-Vaf-a. Preko 5000 redovnih pacijenata najveća su potvrda kvaliteta našega rada.

OSNIVAČI DENT-VAFA

Dr Ina Frlan, specijalista dečje i preventivne stomatologije, učesnik međunarodnih projekata i saradnik SZO, auto rvelikog broja radova iz preventivne i dečje stomatologije(od 2004 god. živi u Crnoj Gori).

Primarijus dr sci Jovan Vojinović, specijalista dečije i preventivne stomatologije, Viši naučni saradnik Univerziteta u Beogradu, profesor na Stomatološkom fakultetu u Banja Luci, ekspert SZO za preventivne stomatološke programe, autor 15 knjiga i velikog broja radova iz oblasti dečje i preventivne stomatologije.

Primarijus dr Predrag Anđelić, specijalista preventivne i dečje stomatologije, saradnik SZO u oblasti integrisanih preventivnih programa, autor tri knjige za postdiplomske studije i velikog broja radova iz preventivne stomatologije i rukovodilac međunarodnih projekata.

Stalno zaposleni lekari:

Dr Svetlana Blažić, specijalista dečje i preventivne stomatologije I autor velikog broja radova iz preventivne stomatologije.

Dr Andjelić Luka

Konsultanti iz različitih oblasti stomatologije su profesori i istaknuti stručnjaci u svojim oblastima.

ISTORIJAT DENT-VAF-a

1990 godine je osnovana prva dečja stomatološka ordinacija DENTVAF. Prim. dr. Predrag Anđelić, prim. dr. sci. Jovan Vojinović i dr Ina Frlan(od 2004 god. živi u Crnoj Gori), osnivači, imali su već dugogodišnje iskustvo kao specijalisti dečje i preventivne stomatologije.

"Savremene metode i najkvalitetniji materijali, posebno u protetici, do tada nisu mogli da se masovno primenjuju na postojećoj mreži državnih ustanova, i tek kroz privatnu praksu su postali dostupni svim građanima. Istovremeno, i pored značajnih dostignuća na polju dečje stomatologije u svetu, postojala je izrazila praznina u njihovoj masovnoj primeni kod nas. Zbog toga smo odlučili da napustimo naše državne službe i pružimo mogućnost i malim pacijentima da dobiju adekvatnu uslugu, kakva postoji u najrazvijenijim zemljama. Imali smo dovoljno iskustva za to jer smo bili angažovani u Preventivnom stomatološkom programu Vojvodine koji se odvijao pod rukovodstvom Svetske Zdravstvene organizacije.

Postigli smo izuzetne rezultate u smanjenju oboljenja zuba kod dece. Npr. kod trogodišnjaka u Vojvodini je karijes smanjen za skoro 40%. Nažalost, društvo nije imalo razumevanja za dalje sprovodjenje takvog programa" - priseća se dr Anđelić.

Dr Ina Frlan se nadovezuje na priču: "Zanimljivo je da smo krenuli kao dečja stomatološka ordinacija, ali su se i roditelji zainteresovali za preventivne programe, iz čega su proistekli "porodični stomatološki programi", pa je i ordinacija preimenovana - "za decu i roditelje". U radu sa decom koristimo savremeni psihološki pristup, tako da se ona navikavaju na lekare i ordinaciju, prihvataju je kao mesto gde se mogu i igrati, a kada shvate da je rad bezbolan, onda nema više problema sa njihovim dolaskom." "Primenjujući najsavremenije materijale i metode u praksi, brižljivo smo pratili njihovo ponašanje i prednosti u odnosu na dotadašnje, klasične pristupe - objašnjava dr Vojinović - Naše znanje i iskustvo nismo sačuvali samo za sebe, već smo ga prenosili i kolegama.

Posebno se ponosimo knjigom "Glas-jonomer cementi u stomatologiji", koja je prvi i dugo jedini udžbenik o savremenim stomatološkim materijalima, koji su doveli do male revolucije u gotovo svim oblastima stomatologije, a posebno u dečjoj."