Stomatološka oridinacija DENT-VAF

Svetozara Markovića 56

Beograd

 

Fiksna protetika

Fiksna protetika je kompleksna grana stomatologije koja se bavi nadoknadom zuba koji su izgubljeni usled različitih razloga, bilo da je to: – karijes zuba – zubi koje je usled velike destrukcije nemoguće konzervativno zbrinuti; – povreda; – parodontopatija; – abrazija; – urođeni nedostatak i neke razvojne nepravilnosti itd.

Ono što je cilj protetske terapije jeste uspostavljanje ponovne funkcije i estetike a time se direktno utiče i na opšte zdravstveno stanje, vraća samopuzdanje i poboljšava se sam kvalitet života. Ono što našim pacijentima možemo u našem centru da ponudimo jeste rešenje za gotovo sve slučajeve, počev od najjednostavnijih pa do veoma kompleksnih. Bilo da su u pitanju:

METALOKERAMIČKE KRUNICE I MOSTOVI

Metalo keramički mostovi se izrađuju od legure metala kao osnove na koju se nanosi keramika. Sloj metala daje izrazitu dugotrajnost nadoknadi, otpornost na sile žvakanja, pucanja i zato je vrlo uspešno rešenje u nadoknadi bočnih zuba. Legure koje koristimo su na bazi Co, firme Dentaurum – Nemačka. Sloj keramike preko metala omogućava da se postigne i odličan estetski momenat. Nosači mosta mogu biti prirodni zubi ili zubni implantati. Metalo-keramički sistemi koje koristimo su najsavremeniji na tržištu:

-VITA MASTER

-VITA VM 13

predstavlju najkvalitetniji metalo-keramički sistem i izrađeni su od prirodnih minerala i ruda.

BEZMETALNE KRUNICE I MOSTOVI

Bezmetalne krunice predstavljaju estetsko savršenstvo i njenom pojavom konačno smo dobili bitku sa prirodnim izgledom zuba. Presovane krunice koje koristimo isključivo u frontalnoj regiji, odlikuju se abrazijom sličnom prirodnim zubima, transparencijom, iluminiscencijom i opalescencijom. -VITA Press sistem PM 9 nam omugućuje izradu: inlay-a, onlay-a i solo kruna. -Zirconia krunice su estetske nadoknade koje se izrađuju u laboratoriji od specijalnih blokova CAD-CAM tehnike.

Blokovi imaju karakteristike vrlo slične prirodnim zubima abraziju, boju, transparenciju tako da finalni proizvod predstavlja vernu kopiju prirodnih zuba. Mogućnosti su velike i možemo raditi pojedinačne krunice, mostove, inlay-e (glavna razlika izmedju inlay-a i plombe jeste porcelanska plomba koja se izrađuje u laboratoriji i nadoknađuje izgubljeni deo zuba), onlay-e (predstavljaju prelaz između krunice i plombe, koristi se kada nije preostalo mnogo zubne supstance a izbegava se pravljenje krunice; u slučajevima kada je karijes previše razorio površinu zuba i kada se posle uklanjanja karijesa dobijeni kavitet ne može na zadovoljavajući način nadoknaditi klasičnom plombom).

Prednosti zirconia krunice su:

-potpuna biokompatibilnost materijala

-nepostojanje alergije

-novi materijal (veliki broj pacijenata sa metalo-keramičkim mostovima pati od alergijskih reakcija, od velike količine nikla u leguri metala)

-nepostojanje bimetalizma ( stvaranje struje niskog napona između dva metala npr. između metalo-keramičke krunice i amalgamske plombe)

-estetska superiornost u odnosu na metalo-keramičke radove

-nepostojanje obojenosti gingive na spoju krunice i desni

MOBILNA PROTETIKA

Proteze Kada pacijentu nedostaje mnogo zuba jedna od jednostavnijih terapija je zubna proteza. U današnje vreme se sa zubnim protezama može postići kako funkcionalnost, tako i lep i prirodan izgled. Postoji više tipova i podela zubnih proteza, a među njih spadaju i parcijalne i potpune proteze. Parcijalne proteze se koriste kada pacijentu nedostaje manji broj zuba i one se tada umeću među postojeće zube.

– Izrada BIO DENTAPLAST mobilnih proteza, koje su u boji Vaših zuba, bezmetalne konstrukcije koje se odlikuju savršenom preciznošću, retencijom i lakoćom nošenja.

– Izrada BIO Hpp mobilnih i fiksnih struktura preko implantata, koje nam omogućuju najsavremeniju fiksno-mobilnu nadoknadu koja se odlikuje neverovatno malom težinom, fenomenalnom elastičnom konstrukcijom, maksimalnom estetikom i svojim BIO KOMPATIBILNIM svojstvima je stavlja u sam vrhunac protetske nadoknade 21.veka.

Totalne zubne proteze

Totalna proteza nadomešta nedostatak zuba kod potpune bezubosti. Preporučuje se samo kao alternativno ekonomično rešenje za saniranje bezube vilice kada ugradnja implantata nije moguća. Baza je izrađena od akrilata, a zubi mogu biti keramički ili akrilatni. Za vreme dok pacijent čeka na svoju protezu, dobija privremene zube.

Zubne proteze na implantatima

Proteze na implantatima kao što i naziv govori, su zubne proteze koje se pričvršćuju na zubne implantate. Zubni implantati se ugrađuju u vilicu i na njih se nadograđuju posebna sidrišta koja kasnije drže zubnu protezu. Ta sidrišta mogu biti u obliku malih kugli ili prečki. Izvrsna osobina proteza na implantatima je da ih lagano možemo skidati zbog čišćenja i higijene, ali isto tako kada ih nosimo sigurno su učvršćene i osećamo se sasvim sigurno dok jedemo ili pričamo.

Pristup svakom pacijentu je individualan. Plan terapije se pravi kako bi bili zadovoljeni svi kriterijumi kako funkcionalni tako i estetski. Osmeh koji kreiramo za Vas postaje Vaš zaštitni znak. Prepoznatljiva prirodnost svakog našeg rada je ono čime se ponosimo.