Stomatološka oridinacija DENT-VAF

Svetozara Markovića 56

Beograd

 

Bezmetalne krunice

Bezmetalne krunice (keramičke) su se zbog svojih osobina nametnule kao trenutno najbolji materijal za izradu protetskih radova. Naše višegodišnje studije pokazuju izuzetnu stabilnost i trajnost bezmetalnih krunica, a estetika koja se postiže je ono sto je ovaj materijal izdvojilo i postavilo na ubedljivom prvom mestu.

VELIKA AKCIJA U TOKU !!!

Ugradnja bezmetalne krunice samo 190€ ( regularna cena 220€ ). Iskoristite ovu promo ponudu i povratite osmeh na svoje lice!

Kada dođe do gubitka jednog ili više zuba nastaju problemi kao što je pomeranje zuba u vilici ili preopterećenje kosti vilice. Ugradnjom bezmetalnih krunica od keramike ovi problemi nestaju.

Centar za savremenu stomatologiju Dental Implant se može pohvaliti da je poslednjih godina dve trećine radova izradio od cirkonijumskih, tj. bezmetalnih keramičkih krunica. Cirkonijum je odličan jer se uz pomoć njega postiže odličan estetski efekat. Prelamanje svetla i transparentnost cirkonijuma su veoma slični prirodnim zubima. Takođe treba napomenuti da je ovo jedan od najtvrđih metala i da se koristi u svemirskim tehnologijama. Bezmetalne krunice od cirkonijuma su u potpunosti preuzele primat u odnosu na krunice sa metalnom osnovom. I dalje su metalokeramičke krune dosta popularne ali prvenstveni razlog za to je finansijske prirode, sve ostalo je na strani bezmetalne keramike.

Bezmetalna keramika

Bezmetalna keramika je vrhunac današnje stomatologije. Estetska stomatologija bi praktični bila nezamisliva bez bezmetalne keramike. Sam način izrade bezmetalnih keramičkih kruna: kompjutersko skeniranje otiska, jako precizno brušenje i lasersko sečenje cirkonijuma dovodi do preciznog naleganja budućeg bezmetalnog rada bez ikakvog dugotrajnog upasivanja i guranja pod desni. Samo brušenje za bezmetalne krune ide tik do desni ili pola milimetra ispod desni (ovako se dobija najbolji estetski efekat) tako da ne postoji nikakvo ugrožavanje ili reakcija desni na cirkonijum, a i sam materijal je višestruko biokompatibilniji od metala.

Estetski momenat je takođe jako važan za svakog pacijenta a i za nas. Sa bezmetalnom keramikom se može postići nešto što se nije moglo zamisliti sa metalokeramičkim zubnim krunama. Pacijentima Dental Implant-a i nama je naravno najvažniji krajnji rezultat tj. kvalitet, trajnost i fukcionalnost samog protetskog rada da bismo mogli da stojimo iza njega deset i više godina.

Bezmetalne krunice cena

Cena bezmetalnih krunica poslednjih godina postaje sve pristupačnija. Iako je cena metalokeramičkih krunice niža, zbog svega navedenog Vam ipak preporučujemo ugradnju bezmetalne keramičke krunice